top of page

VÅRA RUM & LÄGENHETER

Välkommen att bo på vår fina gård!

Villa Vimmerby är ett hemtrevligt bed & breakfast som ligger centralt i Vimmerby, ett stenkast från Stora Torget och på promenadavstånd till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs.

I Astrid Lindgrens anda vill vi uppmuntra umgänge och lek. Här finns böcker, spel, utklädningskläder och leksaker på alla rum. På vår mysiga, grönskande innergård finns tre stycken hus med unik karaktär och sin alldeles egen historia att berätta. Läs mer om våra olika boenden nedan. Det finns möjlighet till extrabäddar och babysängar. Hör av er till oss så löser vi det!

 

DETTA INGÅR ALLTID HOS OSS:

  • Fri avbokning fram till 10 dagar före ankomst

  • Frukost

  • Egen WC och dusch

  • Lakan och handdukar

  • Slutstädning

  • Rymliga och sköna sängar

  • Wifi

 

Notera att husen är gamla och inte av dagens standardmått. Vi har plats för barnvagnar på gården. Dessutom är det viktigt att tänka på att Gårdshus nedre har en takhöjd på 2 m. Är någon i sällskapet lång så rekommenderar vi våra andra boenden.

 Alla priser nedan är inklusive moms

På bottenvåningen i ett mysigt hus från 1820 bor ni bekvämt 4 till 6 personer.

Vackra tapeter, genomtänkt dekor med många bevarade detaljer gör detta till ett genuint och mysigt boende.

 

Här finns ett nyrenoverat kök, nytt fräscht badrum och ett master bedroom i anslutning med ett litet vardagsrum. I det andra sovrummet finns en platsbyggd rymlig våningssäng.

 

Notera att Gårdshuset Nedre har en takhöjd på 2m.

Från:

2550-3960 kr/natt

Ikoner_Gårdshuset.png

På övervåningen i detta tvåhundra år gamla trähus bor ni bekvämt 4-6 personer.

Vackra tapeter, genomtänkt inredning och många kvarvarande detaljer gör det hemtrevligt och gediget.

 

I Gårdshuset Övre har ni ett nyrenoverat kök, ett nytt vackert badrum och ett master bedroom i anslutning till det umgängesinbjudande vardagsrummet. I det andra sovrummet finns en platsbyggd våningssäng. 

Från:

2550-3960 kr/natt

Gårdshuset Övre

Ikoner_Gårdshuset.png

Gårdshuset Nedre

Ikoner_villan.png

Gamla tryckeriet

Här bor ni i ett vackert tegelhus från 1910 med anor från Astrid Lindgrens första jobb på Vimmerby Tidning då tryckeriet fortfarande var aktivt.

 

Vi har lagt stolthet vid att försöka bevara den ursprungliga stilen och detaljerna i boendet med gamla tegelväggar och stora takbjälkar. På nedre plan är det en öppen planlösning med stort kök samt ett mindre badrum med dusch och WC. Här finns även en bäddsoffa för 2 personer.

En trappa leder upp till sovrummet där det finns en stor skön dubbelsäng samt platsbyggda våningsängar i samma rum. Här finns även en liten toalett. Observera att det är en ganska brant trappa upp till sovrumsplanet (självklart finns det trappgrindar!) 

 

Här får ni bekvämt plats upp till 6 personer.

 

 

OBS! Detta boende hyrs ut privat av familjen Corneliusson och kan bokas via bokningsknappen nedan.

Från:

2550-3960 kr/natt

Ikoner_Tryckeriet.png